

Ягоди калини містять велику кількість вітаміну С, каротину, пектинових речовин, кахетинів, органічних кислот.
Корисна вона і як вітамінний, загальнозміцнювальний та легкий сечогінний засіб.
У медицині настій із сухих ягід калини, свіжі ягоди та сік калини застосовують при захворюванні верхніх дихальних шляхів, дистонії, поліпозі шлунку і кишківнику тощо.

Найбільше мені подобається морс із калини. Можливо, хтось приготує і собі. З 1 кг ягід калини віджати сік. Мезгу залити склянкою води й кип'ятити 10 хв, потім процідити, відвар з'єднати із соком калини. Цукор додати за смаком. Але сік, приготовлений із 1 кг ягід та 2 кг цукру, добре зберігається у щільно закритому посуді.
А ще ягоди можна заморожувати. У такому вигляді вони зберігаються практично протягом усієї зими й не втрачають своєї цінності.
Смакуйте калину та будьте здорові!
Комментариев нет:
Отправить комментарий