Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

четверг, 31 августа 2017 г.

 Люди зараз готують дуже багато страв із картоплі. Але чи завжди так було? Звичайно, ні. Шлях до масового поширення "земляних яблук" на нашому континенті не завжди був легкий, з цією рослиною пов'язано чимало цікавих історій, курйозів, дотепних бувальщин.
 Вважається, що в Європу "земляні яблука" привезли мореплавці вже після відкриття Нового Світу в XVI столітті. І вперше з'явилася ця незвична для європейців рослина в Іспанії. Тоді ж кілька "земляних яблук" подарували Папі римському. 
 

У Ватікані заморський прибулець викликав зацікавлення, і духовенство всіляко підтримувало поширення цієї рослини. До речі, саме в Італії "земляні яблука" дістали назву, яка фонетично близька до сучасної. Їх почали називати "тартуффолі". Очевидно, тому що бульби схожі на відомі італійцям гриби трюфелі.
 
 

 



  А ось ці всі картоплинки схожі на цукерки "Морські камінці".











Комментариев нет:

Отправить комментарий