З молодого листя і пагонів варять зелений борщ, суп, вареники, омлет, млинчики, запіканки, оладки, салати тощо, а стару траву заквашують.
На Кавказі - у Грузії, Вірменії ,
Азербайджані - молоду кропиву додають до прянощів при виготовленні національних страв.

У Румунії та Італії нею заправляють плов, пасту, омлети, фрикадельки.
У Франції та Німеччині ( і в Україні!) відвар кропиви дводомної використовують для зміцнення волосся. Після ополіскування таким відваром воно стає м'яким, шовковистим і міцним!
Так, кропива дуже цілюща й корисна. Її обов'язково потрібно використовувати у своєму раціоні.


Цілющий сік кропиви багатий на ацетилхолін і гістамін. Тому листя кропиви запарюють і п'ють як чай, додають навіть у буханці хліба (щоб довго не черствів).

Поєднання корисних речовин у цій рослині справді унікальне!
Комментариев нет:
Отправить комментарий