Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

четверг, 22 апреля 2021 г.


9. 
 Олія (грецьке елеон) дістала свою назву від плодів, із яких виготовлялась, - оливок. Від римлян (вони взяли його у греків) слово олеум перейшло до германців, а далі й до слов'ян, де розширило своє значення, служачи назвою для будь-якого рослинного жиру. Що ж до коров'ячого масла, то ставлення до нього в ті давні часи, про які йде мова, було неоднаковим.

Греки та римляни не вважали коров'яче масло пристойною їжею, самі його не вживали й ставилися з погордою до варварів - скіфів, германців, - які пили молоко, їли масло, м'ясо (і греки, і римляни віддавали перевагу рослинній їжі). Вони презирливо називали варварів - "молокоїдці". 

Комментариев нет:

Отправить комментарий