Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

четверг, 11 апреля 2019 г.

     Дорогі друзі! 

  Вам, напевно, не раз у житті доводилося стрічатися з людьми, які добре володіють мовою, вільно й невимушено висловлюють свої думки усно, а особливо на письмі. Так, написати переказ чи творчу роботу складніше, аніж озвучити їх в усній формі. 
   Уміння добре висловлюватися потрібне кожній людині незалежно від її професії. Володіння словом дає можливість поділитися знаннями та враженнями з людьми, відстояти свої переконання, уникнути непорозумінь. А для багатьох професій добрі навички монологічного мовлення просто необхідні при виконанні службових обов'язків.

  Хочеться відзначити, що вихована людина взагалі нічого не буде говорити про те, чого вона достеменно не знає, а послухає, що скажуть інші. 
    Як відомо, мова - це невичерпна криниця, і враз опанувати всіма її скарбами неможливо. Навіть найталановитіші майстри слова вчаться мови все життя.
    Мета наступних моїх уроків - ознайомити вас з вимогами до побудови власних висловлювань різних типів.  Думаю, це також допоможе декому в написанні творчої роботи на ЗНО.

Комментариев нет:

Отправить комментарий