Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

суббота, 18 августа 2018 г.

12. Робота з текстом. 
      Прочитайте текст. Зверніть увагу на лексику наукового стилю.
                                                                                 Природознавство
    Рослинний світ нашої Батьківщини надзвичайно різноманітний. Але рослини, як і інші живі організми Землі, зазнають різних шкідливих впливів, особливо в містах та на їхніх околицях.
           Особливу небезпеку становить забруднення води, повітря, ґрунту шкідливими речовинами. Наприклад, гази, що їх викидають в атмосферу промислові підприємства й транспорт, спричиняють захворювання і загибель рослин. Спеціалісти шукають шляхи оздоровлення навколишнього середовища: установлюють фільтри на промислових підприємствах, знешкоджують дію вихлопних газів транспорту.
    На жаль, не всі люди розуміють значення зелених рослин: рвуть дикорослі трави, ламають дерева й кущі, вирубують дерева в лісах, забуваючи про те, що знищити рослину легко, а виростити її - справа багатьох років.

   Багато школярів недбало поводяться з підручниками, рвуть їх, забруднюють, не турбуючись про те, що за цими книжками наступного року могли вчитися їхні молодші товариші. Папір для підручників роблять з деревини. Щоб виготовити 60 кг паперу, доводиться зрубати доросле дерево. Зберігаючи папір і збираючи макулатуру, ми зберігаємо ліси...
 

   Перед людством нині стоїть проблема зберегти всі існуючі види рослин і тварин. У цьому велику допомогу повинні подати нашій країні школярі.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий