Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

понедельник, 8 мая 2017 г.

          Конвалія. Зацвітає вона на початку травня, коли всюди розкошує зелений розмай. Чудові лісові рослини не можуть не зачарувати, випромінюючи неповторні пахощі.
   Росте конвалія скрізь. А найліпше вона любить дубові гаї.
  У народі ці чудові лісові квіти ще називають маївка кукурічка дикий виноград ладички ландош любка язик лісовий ваннник тощо. Конвалію здавна використовують у народній медицині. Цілющу дію рослини застосовують при серцево-судинних захворюваннях. У середні віки конвалія була емблемою медицини, ознакою лікарської майстерності.
   Конвалія здавна має багато символів. Насамперед вона символізує вірність, ніжність, чистоту кохання. У різних народів про неї  існує багато легенд, переказів, казок, повір'їв, вона оспівана в піснях. 
   Відомою і улюбленою була конвалія ще в античному світі. Із давнини до нас дійшло кілька легенд про її походження.
I. Діана - богиня мисливства - у своїх лісових мандрівках  любила підніматися високо в гори. І майже завжди щастило їй. Але якось одного разу підстерегли її  фавни . Зачаровані надзвичайною вродою богині, вони вирішили полонити Діану. Та красуня рятувалася втечею. Бігла так швидко, що аж піт стікав з її лиця рясними краплинами. І де ці краплини падали, там проростали чарівні конвалії.
  Так оповідає антична легенда.

Комментариев нет:

Отправить комментарий