Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

воскресенье, 3 сентября 2017 г.

     Поживні та смакові властивості картоплі європейці поцінували не відразу. Бувало й таке.
Ось яка придибенція (історія) трапилася з англійським адміралом Френсісом Дрейком. Тривалий час провів він у дальніх, повних пригод мандрах. А 1586 року повернувся додому й привіз незвичайні й рідкісні земляні плоди, віддавши їх своєму садівникові, щоб той висадив у найкращий грунт. 
            Турботливо доглядав посіви садівник.    Стебла  пішли в ріст. Високі, завидні. 
Невдовзі й квітки з'явилися, а відтак - і плоди, зелені ягідки. Покуштував їх садівник, а вони гіркі й не смачні.
- Що то за плід!?
Намарне пропала моя важка праця! - пожалівся  він адміралові. Розсердився  адмірал, наказав негайно повиривати бадилля заморської рослини, як нікому не потрібний бур'ян. 
 


І сталося диво! Садівник побачив, що під кожним кущем у землі виявилися точнісінько такі ж плоди, які привіз адмірал з далеких мандрів.

Спробували відварити їх. Напрочуд смачні. Відтоді садівник не тільки сам щороку вирощував картоплю, а й радив це робити іншим, бо вона добре зберігалася до нового врожаю, і людям було що їсти цілий рік.
 

 І ми любимо картопельку, особливу ту, що готують у макдоналсі. Чи не так, дорогі мої?
А ось так картоплю  їли  в давнину. Видно, що смачна...
Картину "Їдці картоплі" написав нідерландський художник Вінсент Ван Гог...                                       

Комментариев нет:

Отправить комментарий