Про капусту в античному світі вже була створена спеціальна література, про неї писали наукові праці, трактати.
"Довго було б перераховувати всі похвальні властивості капусти, - писав, наприклад, відомий історик і натураліст Пліній Старший. - Хрисцип-лікар присвятив їй спеціальну працю, розібравши в ній дію, яку вона справляє на організм людини... Писав про неї і Дієвхез, та раніше за всіх Піфагор. " Про добрі й цілющі властивості піфагорійської капусти", "Про те, як капуста сприяє травленню" - ось розділи із книги Марка
Порція Катона, римського історика і письменника. А у своєму трактаті "Про сільське господарство" він радить: "Перш за все ти повинен дізнатися, які є сорти капусти і яка її природа". Катон, зокрема, згадує "гладку капусту, з великим стеблом, качаном і широким листям. Її основні якості - це "дужа природа" і "велика сила".
"Довго було б перераховувати всі похвальні властивості капусти, - писав, наприклад, відомий історик і натураліст Пліній Старший. - Хрисцип-лікар присвятив їй спеціальну працю, розібравши в ній дію, яку вона справляє на організм людини... Писав про неї і Дієвхез, та раніше за всіх Піфагор. " Про добрі й цілющі властивості піфагорійської капусти", "Про те, як капуста сприяє травленню" - ось розділи із книги Марка
Порція Катона, римського історика і письменника. А у своєму трактаті "Про сільське господарство" він радить: "Перш за все ти повинен дізнатися, які є сорти капусти і яка її природа". Катон, зокрема, згадує "гладку капусту, з великим стеблом, качаном і широким листям. Її основні якості - це "дужа природа" і "велика сила".
Комментариев нет:
Отправить комментарий