Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

четверг, 21 сентября 2017 г.

Зараз важко встановити, з якого часу наші предки почали вирощувати білокачанну красуню.
 Але вже в Ізборніку Святослава (давня рукописна книга), датованому 1073 роком, згадується про капусту. Вважають, що слов'яни не тільки поліпшили способи вирощування цієї рослини, вивели нові сорти, а й винайшли нові способи пеперобки й зберігання капусти - квашення. 
А втім? Довго вважалося також, що першими навчилися квасити капусту стародавні германці.

   Та ось нещодавно встановлено: рецепт квашення капусти був відомий і в Стародавньому Китаї. У хроніках збереглася згадка, що будівельники Великої Китайської стіни харчувалися взимку рисом і ... квашеною капустою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий