Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

вторник, 2 июня 2020 г.

 
2. Насамперед слід сказати, що картопля - це рослина, яку тричі відкривали. 
   Уперше її відкрили індіанці, які високо в горах (в Андах Південної Америки) побачили дивну рослину, що мала на гілках ягоди, а в корінні бульби. Вони називали цю рослину папа
   У ті далекі часи переслідувані голодом жителі цих місць змушені були їсти навіть гіркі на смак бульби дикої картоплі, коли вже не було ні кукурудзи, ні квасолі. Незабаром вони помітили, що промерзла картопля втрачає неприємний гіркий смак. Тоді вони почали заморожувати зібрані бульби, а потім, ледь прогрівши їх, обдирали шкірку;  таку картоплю вже можна було  їсти. 
 
Але як її зберігати? Тоді місцеві жителі попробували цю заморожену, а потім відігріту й обчищену картоплю сушити. Тепер уже її можна було зберігати. Так з'явився новий продукт, який індіанці назвали чуньо. Не один раз рятувало чуньо їх від голодної смерті в неврожайні роки.
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий