Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

воскресенье, 9 августа 2020 г.

 
9. До нас слово шоколад прийшло через німецьку мову (Schokolade), чим і пояснюється поява початкового Ш, у той час як, скажімо, іспанці та італійці вимовляють це слово з початковим Ч.  
 
Дехто уявляє собі процес виготовлення порошку какао так: узяли боби, змололи - і одержали ... порошок? Ні, не порошок, а рідку масу, бо в бобах какао міститься значна кількість олії. 
 
Під пресом значна частина цієї олії видаляється, масу приправляють цукром і ароматичними речовинами, заливають у форми й охолоджують. Так роблять шоколад

   А порошок какао - це не первинний продукт, одержаний при розмелюванні бобів, а результат спеціальної обробки розмеленої маси.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий