Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

вторник, 4 августа 2020 г.

4. Кава - це невеличке вічнозелене дерево або великий кущ, який весною зацвітає красивими квітами, схожими на жасмин і такими ж пахучими, а потім вкривається червоними або синювато-чорними плодами, схожими на вишні й майже таким ж смачними.
    А де ж ті кавові зерна, які ми знаємо? Щоб їх добути, треба, виявляється, проробити величезну роботу: спочатку плоди треба висушити й обдерти з них засохлу м'якіть, потім - знову сушити, після цього обдирати рогову оболонку; зернятка, що були в ній, треба полірувати, сортувати за розміром, обсмажувати - і тільки тоді можна каву везти на продаж.
 
 Звідки? Із Бразилії й Колумбії (дві третини всього світового врожаю), з Африки, Азії. 
  Куди? У ті країни, де каву п'ють, але де вона не росте.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий