Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

понедельник, 5 декабря 2016 г.

                                47. Скуштувати хліба-солі
               Хліб і сіль завжди були й залишаються знаком     прихильності, чистоти й благородства намірів. То ж не     дивно, що їх сприймали як одне ціле.


  Цими словами запрошували до столу (скуштувати просимо хліба-солі ), дякували за гостинність (дякуємо за хліб-сіль).





 






     Хлібосольний господар - найбільша похвала людині, яка вміє приймати гостей. Існує переконання, що подорожній,  який скуштував чийогось хліба-солі, уже не міг до господарів  мати неприязних почуттів і ставав рідною людиною.





Хліб треба шанувати, не кидатись ним, бо він - святий. У народі кажуть: "Хліб - усьому голова". Запам'ятайте це  прислів'я про хліб. Коли є хліб на столі - то велике щастя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий