Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

пятница, 4 сентября 2020 г.


9. Про те, як давно люди знають артишоки і вживають їх у їжу, може свідчити той факт, що в Єгипті на верхівці колони Карнакського храму висічено з каменя величезну голову чортополоху. Це пам'ятник артишокові, який уже в ті часи люди високо цінували за його смакові й поживні якості: він смачніший  за цвітну капусту, у нього приємний аромат.   

 У Франції 300 років тому проста людина не могла купити собі артишок - надто дорого він тоді коштував. В артишоках їстівна частина - м'ясисте денце майбутньої квітки й соковиті нижні та внутрішні частини лусочок. Щоб лусочки не загрубіли, головки зрізують, перш ніж розпустяться квіти. Так його й не допускають до цвітіння...


Комментариев нет:

Отправить комментарий