Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

воскресенье, 25 марта 2018 г.

2. Тема "Одяг".  Прочитайте текст, звертаючи увагу на лексику, яку використовують на позначення одягу та його елементів.
                           Як одягатися хлопцям і чоловікам?
    Дібрати чоловікові одяг - завдання не таке вже й просте. Треба враховувати тенденції, смаки власника й спосіб його життя. Не можна забувати й соціальні стереотипи, адже інтерес до гарного одягу традиційно вважається не чоловічою справою, а іноді навіть засуджується, однак у полоні таких стереотипів нині перебуває все менше людей, і не дивно, адже ми живемо у XXI столітті, і чоловіки, як і жінки, теж використовують, окрім мила й шампуню, крем, дезодорант та інші гігієнічні засоби. Та й потяг до красивого й естетичного ніхто не скасовував. Отже, яким же має бути гардероб сучасного хдопця чи чоловіка?
   
1. Для хлопців, не обтяжених жорстким дрес-кодом, найкращий варіант - джинси, футболки, водолазки й куртки. Доповніть джинси верхнім трикотажем, скажімо водолазкою. Купуйте моделі із суміші бавовни з віскозою: такий одяг добре тримає форму, не мнеться й не покривається  зачіпками й кругляками. Для теплої погоди знадобляться футболки. Купіть їх декілька й міняйте щодня.
2. Вибираючи одяг, ураховуйте особливості власної зовнішності. Володарям м'язистих торсів не пасують класичні піджаки. зате тонкий трикотаж - кардигани, светри й водолазки - пасують таким чоловікам ідеально. Якщо ж у вас намічається живіт, то не варто обтягувати його джемпером - одягніть вільний пуловер або однобортний піджак (а краще - почніть відвідувати спортзал!). Піджак допоможе й тим, у кого занадто вузькі плечі, адже він збалансує силует і зробить фігуру більш пропорційною.
3. Звичайно ж, зверніть увагу на кольорову гаму: блондинам зі  світлою шкірою пасують болотно-зелені й бежеві барви, а смаглявим брюнетам - чорні, сірі й сині відтінки. Не бійтеся екпериментувати й з яскравими кольорами (жовтим, рожевим чи червоним) - такої барви має бути один предмет гардеробу, якщо ви зібралися на пляж чи вечірні розваги (За матеріалами інтертет-видань).
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий