Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

суббота, 27 октября 2018 г.

2. Робота з текстом.
     Прочитайте текст, зверніть увагу на лексику, яку використовують у мережі Інтернет.

       Про   інтернет-спілкування
    Чому й для чого спілкуються в Інтернеті? Насамперед це найпростіший спосіб знайти коло спілкування чи змінити його. Комунікація відбувається в чатах. Чат - мережевий засіб для швидкого обміну текстовими повідомленнями між користувачами Інтернету в режимі реального часу - онлайні. 
   Чатер - це учасник чату. Найцікавіший тип чатерів - самодостатні люди, які мають власний погляд, відмінний від більшості, чим і дратують "сірий" загал, однак є авторитетними в певній інтернет-спільноті. З-поміж чатерів особливо помітні так звані  тролі. Запитайте дітей, хто такий троль - і 90% скажуть, що це інтернет-хуліган, а не казковий персонаж. 

    Тролінг - безкомпромісна суперечка, свідома провокація чатерів з боку троля, який знущається, насміхається з них, уводить в оману й виставляє співрозмовника в невигідному світлі задля розваги й самоствердження за допомогою ретельно дібраних мовних засобів - від улесливих слів до нецензурної лексики.                     
 Таку мовленнєву поведінку традиційно кваліфікують як інтернет-хуліганство, яке може довести непідготовлену, емоційно нестійку людину до нервового зриву, а то й до суїциду. Покарання за порушення правил поведінки, визначених для кожного без винятку чату, називається баном. Саме від цього слова й походить дієслово банити, тобто  блокувати (За О.Тищенко).

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий