![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV4TLnXhreMdiL7WnzgpYmy_aoB7QujahE2-pQtLmeAucjMNDfpGV9FiuZvhSzyuKVjfIW88aL41t5nexFx7pa8SkQ8m13q0SU7LfI5QjeZnTP8js4YGIoTkrKOoqkmmfN9pjhzymWWbY/s200/PO-2.jpg)
8. Давайте уважніше придивимося до рослин на нашому городі. Може, серед них є ще якісь колумбові "відкриття"?
Є, аж два - помідор і перець. Розповідають, що Колумб, повернувшись з відкритої ним землі, яку вважав Індією, поклав до ніг короля й королеви мішок з перцем як доказ того, що він і справді повернувся з Індії.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTrMbC4DDSKuF_zY7S6Uzb30ss9qyJqm6eFNvoi59dhC3NKzZimD_HTUOUgYyeZGx0g1xHKu2pubbGBqQpkd_R7-HCiN8XS7JGA-_Su1AfHeBTXi1e_vZt1m76jMnnqMfL8lCIa7LrBrU/s200/PO-8.jpg)
Ми знаємо, що це не була Індія, знаємо також, що й перець був зовсім інший: не той чорний горошок, який привозили й привозять з Індії, а червоні стручки, які розводили індіанці в Мексиці (вони називали його ахі).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAufdWhfIUjYVkcM0TFpy1f5tbugZgnDME35H-js4J3-7dKWTp8Ci_v1mhbk4ewoeovBH6gAKvIcNAFnumCpie8MfS_7D1kABhRUuTCpzBjN5BDiL1L1rsfI0bs-3LThzK9v6jKLM-ua4/s200/PO-4.jpg)
Те, що Колумб привіз у Європу, було "червоною сіллю" нововідкритої землі: місцеві жителі не знали солі, вони їли м'ясо, посипаючи його перцем (кажуть, що дрібки цього перцю вистачило, щоб гіркОю стала бочка води).
Перець-ахі прижився в Європі: з нього вивели сучасні солодкі й гіркі сорти.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0sVsqxXHcrL6pNhXRM9vnrHEbkEaNGYf9pKjLmqFvopJecKfy88tOrr_y1TJ-uYoGdnCSzZHgBS1prEsG7CdKT-2XuxayLN5CcPiK-5kh8ZnKaN7Kv1FDN_TAX6-b6RwmwMUNFgdCIQo/s200/PO-5.jpg)
Комментариев нет:
Отправить комментарий