![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO0Sd5uesgqiX26gyIlrKsHEIr1Lr8oTKxC61xUcOhXxYywFn_J8Dqq2iJou2Xgmp8z7tKTMqR7Ec5p5O3ivAdXAceX7JpDRuvGoxVHcV_Z1Nv0tGs8pqK0It8kWKFXmNtm7QRJsaRxoQ/s200/QW-2.jpg)
15. Багатий родич помідора - баклажан, пишний, блискучий, ваговитий. Походить він з Індії, проте є і в арабських країнах. Спочатку це було щось неймовірно гірке, і використовували цей плід для лікуваня зубів: його варили, а потім прикладали
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhP6UIOS0M0wZau2DMFfyEVM9XspapzSTj9wHAwErRuCTdRldXQTAruaYSKBVGbJKOHUq6H4sJ-mBk_XPw4cYvELo0fpZavsZYBlQ_IFaU91Fd7LcXV8x9vv0ifc10g7o2iceCSHiqUeq8/s200/QW-11.jpg)
до хворого зуба, щоб пекуча гіркота баклажана заглушила біль. Поступово його "приручили", збільшили розміри, зняли гіркий присмак (як, до речі, зробили і з мексиканським перцем).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEXJXGJCK68J7JOX9m-NBjeubbJJR2Jf9OyaihfRCVU7aFPyQ1Fecc7lsKr84xIj9IZpP213xfwk5HdD058MbINyi4YF2rQLRyvRqesmrMXp91Kegvx_5woYyx09ha8XeDO7W42ucOPHo/s200/QW-6.jpg)
Назва в нього східна, запозичена через турецьку мову (патлиджан) з арабської (баадінджан).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO1oFSRCPSa4JAkwkoR4npBhFLOwXOwnxA-rDoYK5egQ9BCp_-CQZYr9gTTqw3lFcCBV3tGU__SLmuojbk5pPpHaSdXTywzgML0bbcrG0WD7Oi07X35aq-5dcQgxmGGMdHTdSKXRVS8So/s200/QW-12.jpg)
Комментариев нет:
Отправить комментарий