5. А як звуть сушені абрикоси ?
У них є аж три назви:
висушений з кісточкою - урюк, без кісточки - кайса, висушений, розрізаний по борозді - курага.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWFt1qJJhncGalUNg1-6faFEW2H4G6Xx9zF8Gzd9qmYGg8X9v_Fn5EeU8IpOM4OYgngzr2PXq0RogjKIC2KuEEHW7YKUBqZVxV3-4bUKx9MSCrQ7TWUpSBROV5V6vIQ6QBn7yBcMOgW90/s200/Screenshot_23-800x445-2.jpg)
Усі ці назви походять з тюркських мов і прийшли до нас разом із сушеними плодами. Як відомо, із тих сортів, які достигають у нас, не роблять ні урюку, ні кураги: наші сушені абрикоси інші за смаком. До речі, так само сталося і з сушеним виноградом...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHLKL5w533KzGW7U6ohZxgjPPdPXbJhpJGzG3XCwS5iiKuHXC210UT_R4vmToddHloSmRYGYT3jZc5xWKpBAWwJqzanoofCJmhdX5t8hRqTFEkfW8BfVYSR-PsslaCfR3PgN2GHZl-OC8/s200/%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25B3%25D1%2580%25D1%2583%25D0%25B6%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25BE.jpg)
Комментариев нет:
Отправить комментарий