![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8_zW2H0PaqH6vNchPM4wsjVVEmrqqxxuq49kEr7T4mbSxKMkuWouVb1aEJnM48tvrpdUaMjNfXL0R4EltduuyJ54kAn9FMj9B0L7QGoxh_4cjot0iJ5JT4N7D80sb4p7cKyjL5L8pJ4Q/w256-h170/131355.jpg)
7. Так засловом ізюм закріпилося значення "сушений виноград". Сталося це досить давно, бо перші згадки про ізюм датуються XVI ст.
Залишається зробити такий висновок: якби абрикоси прийшли до нас зі сходу в сушеному вигляді, ми б звали їх, мабуть, курага або кайса. Так, до речі, звуть абрикос серби, хорвати й болгари (кайсія).
Комментариев нет:
Отправить комментарий