Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)
▼
четверг, 13 мая 2021 г.
25. Прийшов час порозмовляти про найулюбленіше - солодкі страви. Колись звичайний бублик, привезений з базару, був для селянської дитини чимось недосяжно прекрасним і невимовно смачним. Тепер за 5 копійок не можна купити бублик! Та й смак його зараз інший, не схожий на той бублик, який коштував 5 копійок. Може, втратися рецепт? Та й що таке бублик? Це, власне кажучи, "пухирець" - він по-українськи ще зветься бубел (праслов'янське б애б, що потім дало буб, означало "розбухати"). Чому ж так - пухирцем - назвали цей кружечок тіста? Бо хороший бублик має бути обов'язково пухким, пишним, м'яким, ніжним. Та скільки б ми не хвалили бублик, однаково йому не змагатися з морозивом.
Комментариев нет:
Отправить комментарий