Школа на Дачному (блог учителя Ольги Яркової)

четверг, 23 августа 2018 г.

16. Робота з текстом.
      Прочитайте текст. Зверніть увагу на лексику наукового стилю.
     
     Основи здоров'я
Харчові добавки - це спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псуванню продукту під час зберігання. Деякі добавки використовували протягом століть, наприклад сіль, оцет, цукор, лимонну кислоту. І тепер добавки використовують для консервування фруктових, овочевих, рибних, м'ясних виробів. З появою оброблених харчових продуктів введено багато інших природних та штучних добавок, наприклад барвники, консерванти, підсилювачі смаку, цукрозамінники, прянощі, емульгатори, розпушувачі тощо.
          Деякі харчові добавки пропонуються до звичайних продуктів харчування добового раціону. Використовувати такі харчові добавки можна тільки за рекомендацією лікаря...    
                  

Комментариев нет:

Отправить комментарий