Тепер поговоримо про назви цієї рослини. Вони були різні. У Південній Америці, на високогір'ях Анд, на острові Чілоє, - у місцях, які багато ботаніків вважають батьківщиною картоплі й де і нині зустрічаються її дикі пращури, плоди рослини називали "папа". Тут у різних формах їх уживали в їжу з давнини.
У другій половині XVI століття рослиною зацікавився французький ботанік Кароль Клузіус і почав вирорщувати її у Віденському ботанічному саду.
Ботанік назвав плід заморського прибульця "папа перуанський". Проте ця назва не поширилася.
А англійський ботанік Джерард Джон створив опис картоплі й під такою назвою - "батат віргінський". Наукову назву рослині "солянум туберозум" дав швейцарський натураліст Каспар Бохен.
У другій половині XVI століття рослиною зацікавився французький ботанік Кароль Клузіус і почав вирорщувати її у Віденському ботанічному саду.
Ботанік назвав плід заморського прибульця "папа перуанський". Проте ця назва не поширилася.
А англійський ботанік Джерард Джон створив опис картоплі й під такою назвою - "батат віргінський". Наукову назву рослині "солянум туберозум" дав швейцарський натураліст Каспар Бохен.
Комментариев нет:
Отправить комментарий